Magazin

Kortárs családi ház alacsony rezsivel

Kortárs családi ház alacsony rezsivel

Mivel a most bemutatásra kerülő modern otthont regisztrálta az Amerikai Zöld Épület Tanács (USGBC), várhatóan ez lesz az első épület Winter Havenben (Florida), mely megkapja a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) tanúsítványt.
Konzolokkal tarkított terv

Konzolokkal tarkított terv

Ezúttal - rendhagyó módon - egy tervet mutatunk be, melyre azért esett választásunk, mert nagyszerűen bemutatja az általunk is képviselt gondolkodásmódot, mely szerint elengedhetetlen, hogy egy építkezés megkezdése előtt minden részlet ki legyen találva a házon.
Medence köré szerveződő épületegyüttes

Medence köré szerveződő épületegyüttes

Otthonunk legfontosabb célja, hogy teljes körű pihenésünket, regenerálódásunkat szolgálja. Manapság már az sem számít ritkaságnak, ha lakásunk sportolásra is alkalmas. A mai bejegyzésünkben egy olyan családi házról lesz szó, ahol a medence az épületegyüttes központi eleme, így a mozgás öröméért és a hűsítő csobbanásokért a családnak el sem kell hagynia a telket.
Együtt a kerttel

Együtt a kerttel

Ez a családi ház az Amerikai Egyesült Államokban, Minneapolis kertvárosi részén, a Farquar tó partján épült fel 2008-ban egy keskeny, tortaszelet alakú, enyhén lejtős telken.
Rejtőzködő ház

Rejtőzködő ház

A most bemutatásra kerülő wisconsin-i (USA) épület létrehozásánál a fő koncepció volt, hogy a ház beleilleszkedjen az őt körülvevő erdő világába, kövesse annak változásait.
Kültéri kedvenceink

Kültéri kedvenceink

A jókedvre derítő első napsugarak arra késztettek, hogy a design szakértő szemével gondoljam át, melyek azok a tárgyak, bútorok, amelyeket szívesen látnék nem csupán saját, de megrendelőim teraszain is viszont. Az összeállítás természetesen a teljesség igénye nélkül veszi számba az elmúlt évek legizgalmasabb, legszerethetőbb darabjait. 
Divat és design

Divat és design

Az ipari formatervezés szerteágazó világa ma már életünk valamennyi területét áthatja. Nem csupán az épített környezet, de megjelenésünk, ruházatunk is formatervezett tárgyak sokaságából épül fel. Legfrissebb bejegyzésünkben neves fashiondesignerek, divatházak bútordarabjait, berendezési tárgyait gyűjtöttük össze.
Amikor az építész magának tervez

Amikor az építész magának tervez

A most bemutatásra kerülő épület egy családi házakkal beépített szigeten található Ausztráliában, melyeket nemrég újítottak fel. A tervező (BGD Architects) a saját aktív, fiatalos családjának tervezte otthonául ezt az épületet, mely tömegformálás tekintetében dinamikus életvitelükre reagál.